tiistai 8. joulukuuta 2015

Aurinkoa, asiakaspalvelua & alennusmyyntejä



Alanyan auringonnousu
Kyseessähän on siis monen suomalaisen ikisuosikki Turkin Alanya. Lähdin aurinkoiseen Alanyaan päivän varoitusajalla äitini kanssa lokakuun lopulla tarkoituksena ladata akkuja syysloman ajan ja kerätä energiaa Suomen synkeää talvea varten. Toive toteutui täysin kun 5/7 päivästä ihana aurinko kuumotti aamusta iltaan. Ensikertalaisena Turkissa olin jopa hieman skeptinen ”turistirysänä” pidettävää Alanyaa kohtaan. Kaupunki oli aivan pullollaan pohjoismaalaisia, mutta en kokenut sen millään tavalla häiritsevän rentoutumista. Lomalta haimme kuitenkin yksinkertaisia asioita kuten lyhyttä matkaa, taattua lämpöä ja kukkarolle mukavaa perusreissua. Eksoottisuutta ja edullisuutta kun on hyvin vaikeaa yhdistää ainakaan tilanteessa, jossa reissu varataan edellisenä päivänä.

  



Kerkesimme koluamaan viikossa hyvin koko saaren ja totesimme, että kahdessa viikossa pienessä kaupungissa olisi jo tylsistynyt. Alanyaan mennessä on hyvä asennoitua olemaan sosiaalinen ja kärsivällinen paikallisia kohtaan. He rakastavat turisteja ja miksipä ei kun kaupunki toimii melkeinpä täysin turismin voimin. Varaudu siis tulemaan ulos suomalaisesta kuoresta ja nauti uusista tuttavuuksista ja ihmisten avoimuudesta. Jos kuitenkin haluat välttyä ylenpalttiselta rättien tyrkytykseltä ja et ole innostunut ostamaan niitä iki-ihania Louis Vuittoneita ja Dolce Gabbanoita, vältä basaarialueet ja keskipäivän hitaat kävelyt kauppojen edustoilla. Sen sijaan pääkatujen reunoilla ja katujen lomasta löydät mitä ihanampia kuppiloita, joissa kahvit haetaan vaikka kotoa asti, koska sitä mitä asiakas pyytää pyritään hakemaan vaikka kilometrien takaa, kunhan asiakas on tyytyväinen ja kauppa käy. Ei ihan arkipäivää kuluttajille rakkaassa Suomessa.

 

Alanyassa käydessä on tietenkin käytävä ihailemassa Kale kukkuloiden tarjoamaa upeaa maisemaa. Kukkuloille pääsee montaa eri reittiä autosta apostolin kyytiin asti. Itse suosittelen aamu viiden lenkkiä heräävässä kaupungissa. Rauha on taattu ja rantakadun hölkkäilee kuin huomaamatta maisemia ihmetellessä. Auringon nousu kukkuloilta katsottuna on upea aloitus mahtavalle päivälle. Kleopatra ranta ja tippukivi luolat ovat myös takuuvarmoja hymyn nostattajia. Kokemuksia hakeville turkkilainen sauna eli Hamam on juuri oikea paikka. Hinnat erikoisesta hemmottelusta ei päätä huimaa ja kaunis rusketus on taattua tämän käsittelyn jälkeen.

 

Helppo ja turvallinen Turkki on mukavuudenhaluisten suomalaisten varma valinta. Äkkilähtöjä vaan bongaamaan ja nauttimaan muiden turistien sekaan paahteesta ja palvelusta, sitä riittää Alanyassa kesäsesongin aikaan.

1 kommentti:

  1. Kiva postaus! Kävin itsekin vuosi sitten Alanyassa. Kleopatra Beach oli ihana :)

    VastaaPoista