tiistai 8. joulukuuta 2015

Dubain 5 must see nähtävyyttä

Kävin viime syksynä tapaamassa siskoani Dubaihin. Hän on asuu siellä töiden puolesta Emirates lentoyhtiölle. Asuin siellä hänen kanssaan viikon. Hän asui hieman kauempana keskustaa, joten oli mielenkiintoista nähdä myös glamourin taakse aitoon elämään. Keskusta oli kuitenkin lyhyen taksimatkan päässä, joten pääsimme käymään siellä päivittäin. 

1. Dubai Mall

Maailman suurin kauppakeskus ei jätä ketään kylmäksi. Sieltä löytyy yhteensä 1200 myymälää, viiden tähden hotelli, akvaario sekä luistinrata.  Pelkkä ostoskeskuksessa kiertely on jo itsessään elämys, eikä ole välttämättömyys tuhlata kamalasti rahaa viihtyäkseen siellä. Ostoskeskuksen lomassa on pakko nähdä myös kuuluisat ”tanssivat suihkulähteet”, joita näkee ilmaiseksi ilta seitsemästä yhteentoista puolen tunnin välein.

Näkymä Burj Khalifasta, Dubai mallin läheisyydestä




















2. Deiran soukit eli torit

Deira kaupunginosassa löytyy perinteisiä toreja, niin mauste- kuin kultamyymälöitä. Tällä alueella kuuluu myös tinkiä ja voi yllättyä alueen likaisuudesta ja vanhanaikaisuudesta verrattuna Dubain keskustaan. Kuitenkin soukkien itämaisuus on eksoottista nähtävää, vaikka tarkoituksena ei olisikaan ostaa paljon mitään. 

3. Madinat Jumeirah 

Madinat Jumeirah on luksushotellien ympäroimä viihdealue, joka sisältää paljon kauppoja ja ravintoloita. Se on nimetty Dubain ”pikku-Venetsiaksi” alueella sijaitsevien kauniiden kanaalien vuoksi. Siellä voi tehdä niin perinteisiä itämaisia löytöjä niin antiikkiesineitä kuin mattoja sekä kierrellä moderneissakin myymälöissä. Suosittelisin kuitenkin tulemaan tänne illalla ravintolaan syömään saaden samalla upean näköalan valaistetussa ympäristössä. 

Madinat Jumeirahin kanaali
 




4. Kite beach

Kite Beach on hieman syrjemmässä muista rannoista joten tämä ei ole täynnä turisteja. Rannalle pääsy on myös ilmaista. Tämä on myös yksi ainoista rannoista missä voi harrastaa vesihiihtoa, suppausta ja kite surfingia. Rannan kruunaa näkymä kuuluisaan Burj Al Arab- hotelliin.












5. Dubai Marina

Dubai Marina on pilvenpiirtäjien keskittymäalue. Täällä tuntee itsensä erittäin pieneksi näiden hulppeiden pilvenpiirtäjien ympäröimänä. Täälläkin suosittelen käymään illalla, kun rakennukset ovat upeasti valaistettuja kiiltävän merenpinnan ympärillä. Alueella löytyy myöskin useita
ravintoloita missä kannattaa käydä syömässä kävelykierroksen lomassa.

Dubai Marina auringonlaskun aikaan
 


8 kommenttia:

  1. Hyviä vinkkejä kerroit ! :) Minkälainen hintataso Dubaissa on ja osaatko suositella jotain tiettyä hotellia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Hintataso on aika lailla Suomen tasoa, toki riippuu missä asioi. :)
      Hotelleista en osaa sanoa, sillä en itse yöpynyt hotellissa. Keskustasta löytyy kyllä upeita hotelleja pilvin pimein, mutta ne ovat myöskin kovin hintavia.

      Poista
  2. Ompas upeita kuvia ja hyviä vinkkejä? Meinasitko palata kohteeseen uudelleen ?

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa niin hienolta! Toivottavasti pääsisi itsekin kokemaan Dubain joskus :). Minkälainen ranta siellä on ja onko vesi puhdasta?

    VastaaPoista
  4. Kyllä suosittelen käymään! Rannat ovat pitkiä vaalealla hiekalla ja vesikin on melko kirkasta ja puhdasta. :) Siellä menisi helposti koko päivä aurinkoa ottaen.

    VastaaPoista
  5. Mielenkiintoisia ja houkuttelevia vinkkejä. Osaatko sanoa, mihin vuodenaikaan olisi kannattavinta matkustaa Dubaihin?

    VastaaPoista