maanantai 30. marraskuuta 2015

Ensimmäinen reppureissu Balille ja Gilin saarille

Helmikuussa 2013 pääsimme ystäväni kanssa toteuttamaan yhden haaveistamme lähtemällä kahden ja puolen viikon reppureissulle Balille ja Gilin saarille. Reissukohteeksi Bali valikoitui, koska se on helppo ja suosittu reppureissu kohde. Esittelen teille nyt muutaman suosikkipaikkani, sekä kerron pieniä vinkkejä matkan suunnitteluun ja sen helpottamiseksi.

Padang Bai
Satamakaupunki Padang Bai sijaitsee reilun parin tunnin bussimatkan päässä Balin suosituimmasta matkailukohteesta Kutasta. Se on on sympaattinen pikku kaupunki missä yövyimme yhden yön mennessä ja tullessa Gilin saarilta. Lähdimme Kutalta Padang Baihin Peraman bussilla. Heidän pisteensä sijaitsi Legian nimisellä kadulla, joka on yksi Kutan suurimmista pääkaduista. Yksi parhaimmista vinkeistä mitä saimme ennen matkaa oli ehdottomasti vinkki Peraman busseista. Niillä oli helppoa ja edullista liikkua paikasta toiseen.
Näkymiä hotellihuoneesta Padang Baissa
Hotelleista suosittelen lämpimästi Kembar Inn nimistä pikku hotellia. Hotellin työntekijät olivat todella avuliaita sekä saimme heidän kauttaan edullisemmat pikavene kuljetukset Gilin saarille. Saimme myös reissun parhaimmat ruoat Padang Baista. Zen Inn niminen ravintola oli todella käymisen arvoinen paikka herkullisine alkupaloineen ja tuoreine kala-annoksineen.
Padang Bai White Sand beach
Lisäksi Padang Baissa on kaksi hienoa rantaa, Blue Lagoon ja White Sand beach, jotka kannattaa käydä katsastamassa. Ne olivat hieman vaikeasti löydettävissä ja suosittelenkin kysymään apua paikallisilta.

Gilin saaret
Gilien saariin kuuluu kolme saarta: Gili Trawangan, Gili Air ja Gili Meno. Me kävimme näistä kahdessa ja ne eroavatkin toisistaan yllättävän monella tavalla.

Gili Trawangan
Gili Trawangan on vilkkain saarista, jossa on paljon yöelämää ja ravintoloita. Siellä kannattaa käydä iltaisin pystytettävillä ruokamarkkinoilla, joilta saa toinen toistaan herkullisempia ruokia. Hyviä tuliaisia löysimme ”sisämaasta” missä paikalliset asuvat ja pitivät pieniä kojuja. Trawanganilla tapasimmekin ensimmäiset isot ötökkäystävät. Tuhatjalkainen tyynyni alla ja kämmenen kokoinen hämähäkki lattialla aiheuttivat ylimääräisiä sydämentykytyksiä, mutta onneksi ystävälliset hotellipojat tulivat tyynen rauhallisesti viemään hämähäkki ystävän pois huoneestamme.

Katukuvaa Gili Trawanganilta

Aamupala Gili Trawanganilla
 Gili Airille siirryimme pienellä kalastusveneellä, johon ostimme liput Trawanganilla rannalla sijaitsevasta myyntipaikasta. Airin rannat olivat todellisia paratiisirantoja missä ei aallokkoa ollut juuri ollenkaan. Parasta oli ehdottomasti vedessä lilluminen paahtavassa helteessä. Snorklaamista Gili Airilla voin myös suositella lämpimästi. Me viihdyimme parhaiten juuri Gili Airilla sen rauhallisuuden takia ja se onkin suosittu kohde häämatkalaisille.

Gili Air
Gilin saaret ovat todella pieniä ja ne on helppo kiertää kävellen tai pyörällä reilussa tunnissa. Lisäksi jos olet kiinnostunut sukeltamisesta, Gilin saarilla on monia yrityksiä, jotka tarjoavat sukelluskursseja aina alkeista asti. Pikaveneet vievät Padang Baista perille Gileille reilussa tunnissa.

Bungaloita Gili Airilla
Uluwatu
Uluwatu niminen kaupunki aivan Balin eteläosassa oli aivan eri maailmansa verrattuna muihin paikkoihin missä olimme käyneet. Se on surffareitten mekka ja tunnettu jylhistä maisemistaan. Näkemisen arvoinen paikka siellä on ehdottomasti Uluwatu temppeli, jossa voi ihastella upeita maisemia ja apinoita. Padang Padang rannalla voi käydä ottamassa aurinkoa, katselemassa surffareita ja hurjapäisimmät voivat itse kokeilla surffaamista. Aallot Padang Padangilla olivat välillä todella isoja. 

Padang Padang ranta Uluwatussa
Uluwatussa kannattaa vuokrata skootteri sillä välimatkat paikasta toiseen ovat pitkiä eikä kävelyteitä isojen teiden lisäksi ole. Liikenne ei ollut ollenkaan kaoottista Uluwatussa, joten mekin uskalsimme hurautella ympäri kaupunkia skootterilla. Sunnuntaisin Uluwatussa on Single Fin niminen tapahtuma, jossa esiintyy erilaisia live bändejä ja dj:tä. Ihmiset tulevat Kutalta asti tähän tapahtumaan.

Uluwatu
Skootterilla huristelua Uluwatussa














Balia suosittelen lämpimästi kaikille reppureissauksesta kiinnostuneilla. Maasta saa kaikista eniten irti käymällä mahdollisimman monessa eri paikassa matkan aikana. Kova into olisi lähteä uudestaan samaan paikkaan, mutta maailmassa on niin monta muutakin paikkaa nähtävänä ja koettavana.

7 kommenttia:

  1. Hyvät vinkit! Itselläni on ollut haaveena matkustaa Balille, niin oli mielenkiintoista lukea! :)

    VastaaPoista
  2. Erittäin kattava ja mielenkiintoinen teksti! Millainen paikka Kuta oli ?

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla, että tykkäsit :) Toivottavasti vinkeistä on jotain apua jos joskus matkustat Balille.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kysymyksestä Jasmiina. Kävimme kyllä, mutta en pitänyt paikasta erityisemmin. Se on helppo paikka aloittaa reissu, koska se sijaitsee lähellä lentokenttää. Kutalta on helppo siirtyä seuraavaan paikkaan ja suosittelenkin viipymään siellä maksimissaan muutaman päivän.

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia! :) Haluan itsekkin joskus ehdottomasti Balille. Eikö siellä eläminen ole siis melko edullista?

    VastaaPoista
  6. Kiitos Emily :) Majoitukset maksoivat noin 6-20€ yö, jonka puolitimme kaverini kanssa. Hinnat riippuivat tietysti paljon majoituksen tasosta. Ruoka oli myös halpaa etenkin pienissä paikallisten suosimissa paikoissa.

    VastaaPoista
  7. Bali vaikuttaa kyllä ihan paratiisilta! Sait matkakuumeen nousemaan hurjasti tällä postauksella ja kuvilla :)

    VastaaPoista