tiistai 24. marraskuuta 2015

Seikkailemassa Venetsiassa ja Bolognassa

 Venetsian ja Bolognan matka 
 
Kuva
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Canal Grande illalla
 
 
"Matkustin tämän vuoden kesäkuussa poikaystäväni kanssa Venetsiaan. Yövyimme siellä viisi yötä ja majoittauduimme poikaystäväni serkun luokse, joka asuu siellä. Poikaystäväni serkku on myös itse matkailualalla siellä ja omistaa Venetsiassa oman hotellin ja pienen ravintolan. Olin matkasta innoissani, sillä minulla on ollut pitkään haaveena matkustaa Venetsiaan. Odotukset olivat, että Venetsia on hyvin romanttinen ja vanha kaupunki. Täytyy sanoa että todellisuus vastasi täysin mielikuviani. 
 
En ollut pahemmin suunnitellut mitä tulisimme tekemään paikan päälle ja päivät menivät hyvin extempore meiningillä. Kävimme katsastamassa Venetsian päänähtävyydet, kuten esimerkiksi Pyhän Markuksen torin, Canal Granden, Basilica de San Marcon ja Lidon saaren. Lidon saari on venetsialaisten auringonottopaikka, sekä siellä on aivan ihana ja pitkä ranta. Saari on myös erittäin kaunis. Siellä vuokrasimme pyörät ja lähdimme ajelemaan ympäri saarta. Yhtenä päivänä kävimme myös toisella saarella, joka on nimeltään Murano Se on vanha ja kuuluisa lasinpuhaltajien saari. Lasia on valmistettu Venetsiassa 900-luvulta lähtien. Avouunit olivat kuitenkin suuri tulipaloriski, joten lasitehtaat siirrettiin 1200-luvun lopulla dogen eli Venetsian hallitsijan määräyksestä Muranon saarelle, jonne kerääntyneet lasinpuhaltajat varjelivat tarkoin ammattisalaisuuksiaan. Muranon lasi on kansainvälisesti tunnettu ja täytyy sanoa, että hinnat olivat päätähuimaavia. Itse päädyinkin ostamaan saarelta feikkiMuranon lasista” tehdyt korvakorut ja kaulakorun. Saarella pääsi myös näkemään lasinpuhaltajia työssään, kun edelleenkin kaikki siellä tehdään käsin perinteisillä tekniikoilla.  
 
Kaikkialla Venetsiassa oli hyvin kaunista ja tunnelma oli siellä jotenkin hyvin uniikkia. Paikasta paikkaan liikuttiin vesibusseilla, joka minusta tuntui hyvin eksoottiselta. Rakennukset olivat vanhoja ja kauniita. Kaupungissa on satoja siltoja, jotka yhdistävät kadut toisiinsa. Venetsiaan ei saa rakentaa mitään uutta, sillä halutaan suojella sitä että kaupunki myös säilyttää oman historiallisen tunnelmansa. Sää oli myös oleskelumme aikana erinomainen, 25 asteesta yli 30 asteeseen, joten kuuma oli.
  
Neljännen päivän iltana kun meistä tuntui, että olimme nähneet jo Venetsian pääpiirteittäin, päätimme vaihtaa kaupunkia. Ensin mietimme, että lähdemme aamulla Milanoon käymään. Junaliput osoittautuivat kuitenkin niin kalliiksi, että päädyimme Firenzeen. Kuitenkin olimme sinä päivänä hieman aamu-unisia, joten myöhästyimme junasta. Tutkimme hetken aikatauluja ja löysimme edulliset liput Bolognaan. Kaupungista emme tienneet yhtään mitään, mutta ajateltiin että tehdään hauska päiväreissu. Bologna osoittautui kuitenkin kivaksi kaupungiksi, jossa on paljon tekemistä ja nähtävää. Kaupunki oli jälleen kerran todella kaunis linnoineen ja vanhoine rakennuksineen.  Otimme siellä kiertoajelun ja kävimme ihanassa paikassa syömässä. Italialainen ruoka on muutenkin aivan älyttömän hyvää ja jäätelöä tuli vedettyä siellä joka päivä kaksin käsin. Illaksi palasimme junalla Venetsiaan. Jäljellä oli enää yksi päivä ja sitten oli jo aika lähteä kotiin. 
 
Mikä sitten Venetsiassa ja Italiassa yllätti? Tämä oli ensimmäinen kerta kun matkustin ylipäätään Italiaan ja pidin kyllä siitä matkakohteena todella paljon. Venetsiassa minut kuitenkin yllätti hinta-taso. Ravintoloissa oli aivan yhtä kallista kuin Suomessa ja julkinen liikenne oli jopa kalliimpaa. Laskimme, että meillä meni julkisiin 5 päivän matkalla noin 150e mikä on mielestäni hyvin paljon. Esimerkiksi vesibussiin yksi lippu aikuiselle kustansi 7e. Lippu oli voimassa puolitoista tuntia. Paikalliselle lippu taas oli vain 1.2e. Mielestäni Venetsiassa huomattavasti kalliimmat hinnat kuin esimerkiksi Bolognassa, joka ei ole niin turistikaupunki. Junaliput olivat myös hyvin kalliita Italiassa. Turistien määrä myös yllätti Venetsiassa ja tuntui että itse paikallisia oli paljon vähemmän. Venetsia kaupunkina on myös hyvin pieni ja kaksi päivää riittää hyvin kiertämään koko kaupungin nähtävyyksineen. Kokonaisuutena rakastin kuitenkin matkaamme ja haluaisin joskus uudelleenkin käydä
Venetsiassa ja Bolognassa!"
 
 
Kuva
Gondoli ajelulla
 
Kuva
 
Vesibussin kyydissä

4 kommenttia:

  1. Kivan yksityiskohtaisesti kerroit matkastanne :) Italia kuume heräsi taas ! Suositteletko erityisesti jotain ruokapaikkaa?

    VastaaPoista
  2. Venetsia kuulostaa kyllä tosi hienolta! Voisi ehkä harkita seuraavaksi sitä kun mieli tekee kaupunkilomalle :).

    VastaaPoista
  3. Reissunne kuulosti todella kivalta. Suositteletko mitään tiettyä tuliais- tai vaatekauppaa?

    VastaaPoista
  4. Olen kerran ollut Venetsiassa ja tykkäsin kyllä kovasti! Yksityiskohtaista tekstiäsi lukiessa tuli sellainen fiilis, että olisi kiva käydä Venetsiassa toisenkin kerran.
    Löysitkö Venetsiasta jotakin mieluista ostospaikkaa jota voisit suositella?

    VastaaPoista