tiistai 24. marraskuuta 2015

Nuorekas Ayia Napa

Vietin ystävieni kanssa viikon Ayia Napalla, Kyproksella elokuussa 2013. Kyseinen matka oli ehdottomasti yksi parhaista millä olen ollut ja voin suositella kohdetta lämpimästi kaikille, erityisesti meneville nuorille! 

Sekä mennessä että tullessa lennoillamme oli 16 tuntia kestävä vaihto Ukrainassa, Kiovassa. Menomatkalla olimme varanneet huoneet Kiovan lähistöllä pikkukylässä sijaitsevasta majapaikasta, jota pyöritti yksinasuva keski-ikäinen nainen.

 Yö sujui muuten todella hyvin, paitsi että taksilla oli vaikeuksia löytää majapaikkaamme ja paikan omistaja ei puhunut sanaakaan englantia. Selvisimme kuitenkin lopulta google-kääntäjän avulla aamupalasta ja taksin tilaamisesta. 

Paluumatkalla vietimme yön Kiovan lentokentän kovilla penkeillä, mikä ei ollut aivan yhtä miellyttävä kokemus, mutta onneksi seura oli kuitenkin mitä mahtavin!

Taksikuskimme kysymässä reittiä

Kyproksella yövyimme Alexia Apartments hotellissa, jonka valitsimme hyvän sijainnin sekä halvan hinnan vuoksi. Olimme varautuneet halvan hinnan takia vähän huonolaatuiseen paikkaan, mutta yllätyimme positiivisesti! Huoneisto oli todella siisti ja siihen kuului kaksi melko isoa parveketta näkymällä uima-altaalle.

 Ainut miinus oli että huoneemme vessa ei toiminut ja jouduimme sitten käydä koko viikon hotellin yleisillä vessoilla ulkona. Henkilökunta hotellissa oli todella ystävällistä ja hotellivieraat lähinnä nuoria kaveriporukoita. Uima-allas oli hyvän kokoinen ja allasbaari myös aivan mahtava. Hotelli sijaitsee ihan parin minuutin kävelyn päässä rannasta ja ravintoloista, eikä baarikadullekaan tarvinnut pitkästi kävellä.

Hotelli
Koska reissumme oli elokuussa, oli Kyproksella juuri kuumin aika vuodesta meneillään ja se kyllä tuntui! Auringon polte todella tuntui iholla ja aurinkoa ottaessa uimassa pitikin hypätä melkeinpä kymmenen minuutin välein. Itseäni tämä kuumuus ei niin haitannut mutta niille keitä kuumuus ahdistaa, suosittelen Kyproksen reissua vaikkapa alkukesästä tai syksymmällä.

Nissi Beach

Napalla suosittelen erityisesti vierailemaan Nissi Beachillä, joka on kuuluisa valkeasta hiekastaan ja puhtaasta, sekä kirkkaasta vedestään. 

Ranta on kesäkaudella hyvinkin suosittu, mutta onneksi niin laaja, että kaikki varmasti mahtuvat hyvin. 

Siellä on myös mahdollisuus istuskella rantakahviloissa ja kokeilla vesiurheilulajeja. 



Toinen mielestäni vierailun arvoinen kohde oli vesipuisto Water World. Puisto oli hyvin monipuolinen ja siisti ja vaikka en itse mikään pahimman luokan hurjapää olekaan, niin löysin myös itselleni mukavasti tekemistä. Hinta aikuiselta yhdeltä päivältä on 35 euroa.

Yksi ehdottomasti kokeiltava asia Napalla on Sling Shot – laite Parko Paliatso huvipuistossa, jonne on vapaa pääsy. Kävimme puistossa pyörähtämässä yhte
nä myöhäisenä iltana ja saimme kerättyä rohkeutta kokeilla kyseistä laitetta. Onneksi uskallettiin, oli nimittäin aika mahtava!

Lisäksi suosittelen käymään veneretkellä, joita on tarjolla aina Party Boateista rauhallisempiin vaihtoehtoihin. Me valitsimme 20 euron retken, joka kesti aamupäivästä myöhäiseen iltapäivään ja hintaan kuului myös lounas. Vene kulki rannikkoa pitkin Protaraksen ohi Famagustan ”ghost townin” maisemiin ja takaisin. Retkellä sai myös hyppiä pysähdyksissä olevasta veneestä viilentymään kirkkaaseen turkoosiin mereen.









6 kommenttia:

  1. Kuulostaapa taivaalliselta. Kävittekö ghost townissa?

    VastaaPoista
  2. Oi, ihania tuttuja paikkoja! Olisitko halukas menemään sinne uudestaankin? :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköisiä kuvia! :) minkä hintainen majoituksennne oli ja sopiiko kohde pariskunnalle?

    VastaaPoista
  4. Jasmiina: Eikös? Ghost townia ei pääse ihailemaan kuin mereltä käsin, kun sinne pääsy on kielletty ja se on aidattua aluetta. Olisi kyllä ollut jännittävää nähdä ihan läheltä :)

    VastaaPoista
  5. Emily: Kyllä! Toivon että pääsisin pian takaisin, oli sen verran ihana paikka :)

    VastaaPoista
  6. Katri: Maksoimme huoneistostamme silloin muistaakseni n. 100 € /hlö yhdeltä viikolta :) Eli oli suhteellisen halpa paikka!

    VastaaPoista