perjantai 27. marraskuuta 2015

Left my heart in Prague

Olen lyhyen elämäni aikana matkustellut paljon Euroopassa ja nähnyt toinen toistaan upeampia kohteita. Olen käynyt Eiffelin tornin huipulla ja eksynyt banaaniplantaasilla Gran Canarialla, olen istunut Pietarissa ruuhkassa ja lillunut Budapestin kuuluisissa kuumissa lähteissä. Mutta on yksi paikka johon koen, että jätin palan sydäntäni. Praha.

Astronominen kello
Viimekesäinen reissu Tšekin pääkaupunkiin poikaystäväni kanssa teki pysyvän vaikutuksen minuun. Olisin toivonut tosin lämpimiä kelejä, mutta niitä ei meille suotu. Hotellimme sijaitsi reilun parin kilometrin päästä kaupungin jakavasta joesta, Vltavasta. Vaikka välillä toivoin, että olisimme olleet lähempänä kaupungin keskustaa, matkan varrelta kuitenkin löytyi mahtavia paikkoja, jotka olisivat jääneet löytämättä, jos olisimme valinneet toisen hotellin. Kuten esimerkiksi paikallinen baari Brothers, jonka lämmin ja ystävällinen henkilökunta sai meidät tuntemaan itsemme tervetulleeksi kaupunkiin.

Päivisin turistirysän valloittama Kaarlensilta esiintyi aamun pikkutunneilla aavemaisen tyynenä. Kaarlensilta on kuuluisa silta Prahassa, joka ylittää Vltavajoen ja sitä koristavat kolmenkymmenen pyhimyksen patsaat. Poljimme potkuveneellä pitkin Vltavaa perhettään suojelevaa isäjoutsenta karkuun ja seisoimme väkijoukossa ihailemassa oman aikansa mestariteosta, astronomisen kellon soittoa. Kiipesimme ihailemaan Pyhän Vituksen katedraalia ja nautimme kaupungin horisontista. Pyörimme Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvassa Vanhassa Kaupungissa.
Rakkauteni kaupunkiin alkoi joskus kauan aikaa sitten, kun sattumoisin näin kuvan tästä historiallisesta kaupungista. Tiesin heti, että tänne haluan päästä. Ja kun pääsin, se ei tuottanut pettymystä, vaan ylitti kaikki odotukset.

Kaarlensilta
Kuten useimmissa Eurooppalaisissa turistikohteissa, myös Prahassa kannattaa varoa taskuvarkaita ja valita myös taksi tarkasti. Taksin voi kyllä helposti jättää väliin, sillä kaupungissa on erinomaisesti toimiva ja kattava julkinen liikenne. Hintataso on huomattavasti matalampi kuin Suomessa, joten kohde sopii erinomaisesti myös budjettimatkailijoille. Tšekki on myös tunnettu oluistaan, eikä suinkaan turhaan. Perinteisen rasvaisen, mutta niin hyvän tšekkiläisen ruoan kuuluukin huuhtoa alas paikallisella huurteisella.


Aavemainen Kaarlensilta aamuyöllä


Prahassa oli minun silmissäni kaikkea mitä voisi matkakohteeltaan toivoa. Hyvää ruokaa, hyvää juomaa, vatsan sai täyteen muutamalla eurolla, kaupungin kauneus jätti hämmästelemään kuukausiksikin jälkeenpäin ja nähtävää jäi seuraavallekin reissulle. Uskon, että jokaisen tulisi käydä Prahassa edes kerran. Toivon, että oma polkuni vie minut sinne vielä uudestaan ja uudestaan.

2 kommenttia:

  1. Kivasti kirjoitettu teksti! Tekstiä lukiessa tuli itsellenikin sellainen olo, että haluaisi matkustaa Prahaan!

    VastaaPoista
  2. Teksti on kirjoitettu hyvin ja innostavasti. Mainitsit tekstissä Brothers baarin ja haluaisin tietää suositteletko jotain muuta ei tunnettua paikkaa?

    VastaaPoista