perjantai 18. syyskuuta 2015

Aurinkoinen viikko Kosilla






Aurinkoinen viikko Kosilla


On kello 21:30 kun saavumme kaverini kanssa Kosin lentokentälle , josta bussi tulee hakemaan meidät ja vie meidät hotellille. Bussimatkalla matkaopas kertoi mitä kaikkea voi Kosilla tehdä. Hän ehdotti mm. lauttaristeilyjä lähisaarille ja jopa turkkiin, sukellusta ja kulttuuriin tutustumista, mutta meillä oli mielessä vain ranta ja aurinko. Tämä oli molemmille ensimmäinen kerta Kosilla, joten emme tarkalleen tienneet mitä odottaa matkasta. Suomen säät olivat olleet mitä huonoimpia, joten toivoimme saavamme paljon lämpöä ja alentaa verenpainettamme… Ainakin vähäksi aikaa!
 

Saavuttuamme hotellille kello oli vasta 22.30, joten päätimme lähteä pikakierrokselle ydinkeskustaan ja siellä yllätyimme… Kaupunki oli valoisampi kuin Las Vegas ja ihmisiä oli enemmän yhdessä baarissa kuin Turun Joulurauhan julistuksessa.


Ensimmäinen paikka, johon sattumalta ”jouduttiin” oli Bar Street , jossa meidät heti kaapattiin sisälle istumaan. Vietimme noin tunnin Bar Streetillä , minkä jälkeen suuntauduimme kohti hotellia, tai niin oli tarkoitus… Lähdimme takaisin eri kautta, koska olisi liian helppoa palata samaa reitti ja yllätys yllätys eksyimme.
        

Ensin seikkailimme pikkukaduilla ja silloin oli vielä toivoa löytää helposti takaisin, mutta emme luovuttaneet ja vaikeutimme vielä enemmän elämäämme. Hyvä puoli oli, että niillä pikkukaduilla, näimme paljon tavernoja, joiden hintataso oli hyvä ja päädyimme sitten syömään niissä koko viikon. Ruoka oli erittäin hyvää, annokset olivat tarpeeksi isoja, valikoima oli laaja (kalasta lihaan) ja kuten sanottu, hinnat sopivia. Myös ravintoloissa tuli tietenkin käytyä, mutta tavernat veivät voiton.

    Loput päivistä osasimme jo liikkua kaupungissa kiitos itsenäisen sightseeing-kierroksen ensimmäisenä iltana. Kaikki päivämme olivat samanlaisia. Ranta – ruoka – Ranta –Ruoka – Bar street. Saarella liikuimme sekä kävellen , että pyörällä. Polkupyörän vuokraaminen maksaa siellä 3€/päivä , joten se ei ole mahdoton sijoitus.


Asiakaspalvelu Kosilla oli ”aidon” tuntuinen , ei liioiteltua ystävällisyyttä muttei kuitenkaan tylyä asennetta, juuri semmoista mistä tykkään. Rannoilla on erikoinen, mutta asiakasystävällinen systeemi. Aurinkotuolit ja auringonvarjo ovat ilmaisia, kunhan ostaa jotain juomista tai syömistä. Myös rannoilla hinnat olivat sopivia, kokis maksoi n. 2 € ja hampurilaisateria 6€, joten usein jäimme syömään myös niihin rantaravintoloihin.

Lähisaarten lauttakierros olisi maksanut n. 40 € , eli ihan ok hinta, mutta valitettavasti emme menneet semmoiselle, koska kun oli aika mennä lauttaan huomasimme ,että rahat alkoivat loppua , mutta se olisi varmaan ollut hintansa arvoinen. 
:)


            
Suosittelen Kosia semmoisille ihmisille, jotka hakevat lomaltaan rentoutumista ja hauskanpitoa parin tunnin lentomatkan päässä!!


1 kommentti:

  1. Hyvä teksti, tekisi mieli tämän jälkeen käydä kokemassa Kreikka ensimmäistä kertaa!

    VastaaPoista