tiistai 22. syyskuuta 2015

Satumainen Santorini



Suuntasimme poikaystäväni kanssa kesän alussa Santorinin saarelle rentoutumaan raskaan kevät lukukauden jäljiltä. Santorinin päädyimme muutamien tuttujen suosituksesta sekä halusimme mahdollisimman rauhallisen lomakohteen, missä ei olisi älyttömästi turisteja. Päästyämme perille olin jo aivan myyty paikan kauneudelle ja ylipäätään kreikkalaiselle tunnelmalle, joka vallitsi saarella.  




Aionkin nyt kertoa, mitä kaikkea saarella kannattaa tehdä ja nähdä:


1.Pääkaupunki Fira on ehdottomasti yksi Santorinin parhaimpia kohteita, sillä sieltä löytyy paljon ravintoloita sekä ostosmahdollisuuksia. Firan näköala on myös henkeäsalpaava, sillä kaupunki on muovautunut vuoren harjalle, josta on upeat näkymät Välimerelle.




  1. Kamarissa on Santorinin paras ranta, jota reunustavat tavernat sekä pienet rantakaupat. Suosittelen paikkaa erityisesti kaikille auringonpalvojille, joiden lomatavoitteena on tasaisen kaunis rusketus;).   
       
    Loman tavoitteet täytetty
  1. Oian kylä sijaitsee aivan saaren kärjessä, n. 30 minuutin matkan päässä Kamarista, mutta on kyllä käymisen arvoinen paikka etenkin iltasellaOia onkin tunnettu kauniista auringonlaskustaan ja voin sanoa, että se piti kyllä kaikin puolin paikkaansa. Ihmiset olivat kerääntyneet aivan kylän reunalle ihailemaan näkymää kameroiden kera ja tunnelma oli mieletön.  
     
  1. Tulivuori Nea Kameni on loistava retkikohde niille, jotka kaipaavat lomalleen myös hiukan aktiviteettiä. Kyseiselle saarelle pääsee kätevästi lautalla Firan satamasta. Matkan varrella halukkaat pääsevät myös pulahtamaan kuumissa lähteissä tulivuoren poukamassa.  

    Retki tulivuorelle
     
Minusta viikon matka oli oikein sopivan mittainen Santorinille, sillä saari on kumminkin sen verran pieni, että viikossa ehtii näkemään kaikki saaren parhaat palat.

6 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalta! Olen aina halunnut käydä Kreikassa, mutta en tiedä minne sinne kannattaisi lähteä. Santorini kuulostaa oikein lupaavalta, kiitos vinkeistä! :)

    VastaaPoista
  2. Oikein osua teksti. Kuvat ja teksti yhdessä onnistuvat puhuttelemaan lukiaa. :)

    VastaaPoista
  3. Olen aina halunnut käydä Kreikassa! Tämä teksti sai minut miettimään että voisin matkustaa seuraavaksi Kreikkaan. Ihania kuvia!

    VastaaPoista
  4. Olen aina halunnut mennä Santorinille! Tämä postaus sai minut innostumaan vielä lisää paikasta! Niin kauniin näköistä! :)

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia! Nyt varmasti haluan matkustaa Santorinille! :)

    VastaaPoista
  6. Wow mitä kuvia ja aivan ihanasti kirjoitettu teksti! Haluan ehdottomasti käydä täällä poikaystäväni kanssa :)

    VastaaPoista