tiistai 22. syyskuuta 2015

Mini matkaopas Madridiin

Espanjan pääkaupunki Madrid on jäänyt aikalailla Barcelonan varjoon Espanjan kaupungeista, turismin näkökulmasta. Itse asuin parivuotta sitten Madridissa 8 kk, joten tässä postauksessa kerron omia suosikkejani ja vinkkejäni Madridiin matkaaville. 

Puerta del Sol on Madridin "keskipiste". Se on turistien keskus mutta myös paikallisten yleinen "tapaamispaikka". Esimerkiksi uuden vuoden aattona kaikki kokoontuvat aukiolle syömään kuuluisat 12 viinirypälettä keskiyöllä kun kello lyö kaksitoista kertaa.

Puerta del Sol joulu tunnelmissa
Plaza Mayor on kaupungin pääaukio, josta lähtee paljon pieniä katuja eri kaupungin osiin. Aukio on ravintoloiden ympäröimä mutta hinta-laatu suhde ei ole kuitenkaan kovin hyvä. Paikka on kuitenkin näkemisen arvoinen. Aukiolla pidetään paljon tapahtumia ympäri vuoden ja jouluna siellä on erilaisia 
toreja.
Plaza Mayorin kauniit seinämaalaukset

Templo de debod on lähellä Plaza de Espanaa sijaitseva muinaisegyptiläinen temppeli, jonka Egypti lahjoitti Espanjalle 1960-luvulla. Temppeli on siis purettu Egyptissä ja uudelleen koottu Madridissa. Tämä erikoinen nähtävyys on sijoitettu pienen kukkulan päällä, josta on aivan upeat näkymät kaupungille niin päivällä kuin yöllä.
El parque del Retiro on kaupungin suosituin puisto ja hengailu alue. Puisto on täynnä pieniä polkuja ja erilaisia aukioita. Siellä on myös muutama lampi, joista yhdessä pääsee jopa soutelemaan vuoden ympäri.
Auringonlasku Retirossa
El Retiro

Nyt pääsemmekin ruoan pariin. Madridissa on monia tapas paikkoja, mikä kuuluukin osana Espanjalaiseen kulttuuriin. Suosituin tapas alue minulle oli La Latina, aivan Plaza Mayorin lähistöllä. Myös Malasanasta löytyy paljon erilaisia pieniä baareja ja tapas paikkoja. La Latinassa järjestetään myös joka sunnuntain vuoden ympäri El Rastro markkinat, joita voisi kutsua suureksi kirpputoriksi.

LaMucca de Prado
Mojitoja La Latinassa, nam!
Sidrería el Tigre
100 Montaditoksia löytyy joka kulmasta!

Mitä shoppailuun tulee, Madrid on oikea kaupunki sinulle. Pääkatu Gran Vialta löydät kaikki suurten ketjujen liikkeet. Ja siitä lähteviltä sivukaduilta pienempiä vaate- ja koruliikkeitä. Reilun puolen tunnin metromatkan päässä on monia kauppakeskuksia, mihin pääset kaupungin vilinää pakoon ja etenkin kesähelteillä myös viilentymään. 

Toivottavasti matkakuumesi nousi kirjoituksen ansiosta, gracias y adiós!

4 kommenttia:

  1. Vau, mitä kuvia. Ja keskitetty asettelu näyttää hyvältä tässä tekstissä! Sait annettua minulle aivan uuden näkökulman Madridin kaupungille. Täytyykin käydä vahtimaan lentotarjouksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Miina! Ei muutakun Madridiin seuravaalla lomalla :)

      Poista
  2. Ihania kuvia! Kiva otsikko, teki heti mieli lukea. Olen samaa mieltä Miinan kanssa - pakko harkita matkaa Madridiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Kristiina! Kannattaaa ehdottomasti suunnata Madridiin jos vain on mahdollisuus :)

      Poista