maanantai 14. syyskuuta 2015

Neljä vinkkiä Roomaan


Sanotaan, että kaikki tiet vievät Roomaan. Sen paikkansapitävyydestä en etenkään nykypäivänä tiedä, mutta mikäli kuitenkin huomaat tiesi vievän sinne, tässä muutama vinkki alkajaisiksi.

1. Julkinen liikenne

Julkisen liikenteen käyttäminen Roomassa on helppoa ja suhteellisen edullista. Turisteille sopivia lippuvaihtoehtoja ovat esim. kertalippu, yhden päivän lippu sekä kolmen päivän lippu. Rooma on todella kaunis kaupunki ja nähtävyydet usein melko lähellä toisiaan, joten kävely on hyvä vaihtoehto, mutta jos sitä ei halua tehdä, metropysäkkejä löytyy useiden nähtävyyksien lähistöltä.
 
2. Vatikaani

Monien nähtävyyksien ohella Vatikaani on useimmille Roomassa vieraileville pakollinen kohde. Aukion lisäksi kiinnostavaa nähtävää ovat Pietarinkirkko sekä Vatikaanin museot. 
Alue on pieni ja kiinnostuneita ihmisiä on paljon, joten ei ole mitään tiettyä ”hyvää aikaa” vierailla alueella mikäli ruuhkia haluaa välttää, mutta talviaikaan sesongin ulkopuolella saattaa olla hitusen rauhallisempaa. Huomionarvioista on myös se, että ollessaan Roomassa paavi näyttäytyy yleisölle keskiviikkoisin, mikä luonnollisesti aiheuttaa alueella ruuhkaa.  

Pietarinaukio heräilee.

3. Ruoka

Sanonta ”when in Rome, do as the Romans do” pätee hyvin myös tässä asiassa. Kaikkialla Italiassa on tarjolla hyvää ruokaa, mutta mikäli matkalla on budjetti, ei illallista kannata jäädä nauttimaan keskeisimpien turistinähtävyyksien välittömään läheisyyteen, vaan seurata paikallisia sivuteille, jossa saman ruoan saa huomattavasti huokeampaan hintaan. 
Ravintolaa valitessa on hyvä pitää myös mielessä se, että joissain paikoissa laskuun lisätään vielä erillinen palvelumaksu, josta kuitenkin tulee olla maininta esim. menussa.
 
Kotitekoista pastaa.
4. Shoppailu

Ei liene kenellekään yllätys että shoppailtavaa Roomasta riittää ja kansainvälisten ketjujen lisäksi löytyy myös erilaisia paikallisia putiikkeja. Jos kuitenkin kaipaa vähän erilaista ostostelua kivijalkamyymälöiden tilalle, kannattaa kokeila Campo de Fiorin markkinoita. Päiväsaikaan aukiolta löytyy kojuja täynnä vihanneksia ja paikallisia herkkuja, kun taas illan pimetessä alue muuttuu yöelämän keskukseksi.

Muutkin Helmen opiskelijat ovat käyneet Roomassa, heidän tarinoitaan voit lukea täältä


3 kommenttia:

  1. Hyviä vinkkejä ja sopivan pituinen postaus! Olisi kyllä ihana päästä käymään joskus tuolla! :)

    VastaaPoista
  2. Erittäin kivasti kirjoitettu! Kivan ytimekäs:-)

    VastaaPoista