keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Brighton, hyvä matkakohde nuorille?



 Olen käynyt itse Brightonissa vain kerran, huhtikuussa 2014, ollessani Au-pairina Englannissa. Yksi päivä kaupungissa kuitenkin vakuutti minut ja ihastuin kaupunkiin täysin. Meri, nuorekas tunnelma, omalla tavallaan persoonallinen ja erilainen verrattuna muihin kaupunkeihin, joissa olin Englannissa vieraillut.
 
Brighton sijaitsee rannikolla Etelä-Englannissa, alle tunnin junamatkan päässä Lontoosta ja n. puolen tunnin päästä Gatwickin lentokentältä. Varsinkin kesäaikaan kaupungissa käy paljon turisteja, mutta mielestäni kaupunki on suomalaisille ehkä hieman tuntemattomampi, verrattuna esim. Lontooseen ja muihin Englannin isoihin kaupunkeihin. ”Must see” kohteita ovat ehdottomasti Brighton Pier, Royal Pavilion, lukuisat pienet ostoskadut, joissa on paljon pikkuputiikkeja, second hand- liikkeitä ja pieniä kahviloita, sekä kadut joita reunustaa värikkäät talot.

 
Itse voisin suositella kaupunkia varsinkin nuorille, vaihtoehtona tunnetumpiin Englannin kaupunkeihin. Jos olet käynyt esim. vain Lontoossa, suosittelen lämpimästi tutustumista Brightoniin, tulet näkemään täysin erilaisen kaupungin. Brightonissa on vilkas opiskelijaelämä, joka luo kaupunkiin tietynlaisen tunnelman ja paljon erilaisia tapahtumia nuorille. Eräs ystäväni opiskelee Brightonin yliopistossa ja olen kuullut myös häneltä pelkkää hyvää kaupungista.
 
Suomesta matkustaminen Brightoniin on helppoa. Kuten aiemmin mainitsin, kaupungista on vain puolen tunnin junamatka Gatwickin lentokentälle. Suomesta kyseiselle kentälle liikennöi Norwegian ja lentoliput ovat yleensä melko edulliset. Brightonissa on paljon edullisia nuorille sopivia hostelleja, eikä hotellitarjontakaan ole kalleimmasta päästä. Verrattuna isompiin kaupunkeihin majoitus on edullisempaa. Nämäkin seikat tekevät siitä hyvän matkakohteen nuorille, jotka esim. opiskelevat, eivätkä halua maksaa maltaita lomastaan.

 
Sain itse todella paljon irti kaupungista vain yhdessä päivässä. Suunnitelmissa on ehdottomasti vierailla kaupungissa vielä uudestaan ja viipyä hieman pidempään, saada siitä irti vielä enemmän. Mielestäni esim. pidennetty viikonloppu on hyvä pituus jos suunnittelee matkaa Brightoniin, jo siinä ajassa pysty kokemaan sen, mitä tämä persoonallinen kaupunki tarjoaa.

1 kommentti:

  1. Teksti kertoi todella täydentävästi kaupungista ja kiinnostaisikin päästä tutustumaan Brightoniin vielä joku päivä :)

    VastaaPoista