tiistai 15. syyskuuta 2015

Jeep Safari


Viime kesänä olin kaksi kuukautta Zakynthoksella Kreikassa työskentelemässä matkatoimistossa.Työskentelin tuona aikana 7 päivää viikossa monenlaisissa tehtävissä, mutta enimmäkseen toimistossa myyden matkoja.
Matkatoimistomme valikoimaan kuului 16 erilaista retkeä, joista kiinnostavimmaksi minulle tuli Jeep Safari. Tämä retki tarjoaa tilaisuuden nähdä oikea Zakynthos.
 Jeep Safari on koko päivän mittainen retki jota järjestetään päivittäin. Retkellä pääsee näkemään paikkoja joista Zakynthos on tullut kuuluisaksi, kuten Shipwreck ja Blue Caves, mutta myös saaren kätketyt helmet joista vain paikalliset tietävät.

Retki varataan matkatoimistosta viimeistään päivää ennen ja retki tehdään kun osallistujia on vähintään yhteen jeeppiin. Katettuun jeeppiin mahtuu noin 6-8 ihmistä ja kuljettaja toimii oppaana. Retkelle kannattaa varata mukaan juomista, mukavat kengät ja kamera. Myös uimapuvun ja snorkkelin mukaan ottaminen on suositeltavaa, jos mielii nauttia Blue Caveista täysin rinnoin. 

Pitkän odotuksen jälkeen, viimeisinä lomapäivinäni pääsin vihdoin kokemaan itse Jeep Safarin, jota suosittelen kaikille Zakynthokselle matkaaville. Tässä postauksessa kerron Jeep Safarin kohokohtia.


 


Louha

Louha on saaren vanhin kylä, joka sijaitsee kukkulan juurella. Louhasta aukeaa kaunis näkymä vehreään laaksoon, jota on mukava ihailla rinteessä sijaitsevasta kahvilasta. Täällä pääsee nauttimaan maaseudusta ja luonnonrauhasta.


 Vaikka suurin osa Louhan kylästä ja koko Zakynthoksen saaren taloista tuhoutui 50-luvulla maanjäristyksessä, arkkitehtuuri on pysynyt kauniina ja uskollisena Venetsialaiselle tyylille. Viimeisin venetsialainen lisäys kylään tehtiin 1843, kun kirkon viereen rakennettiin kellotorni.

http://lifethinktravel.com/best-greek-islands-experience-most-beautiful-villages/





Antennas
 
Antennasta, saaren korkeimmalta paikalta avautuu näkymä koko saaren yli aina Peloponnesoksen niemimaalle saakka.



Ilma oli epäonneksemme sumuinen mutta hälveni nopeasti ja saimme pilkahduksia siitä, miltä näköala olisi näyttänyt selkeällä ilmalla.
Korkeimmalle paikalle pääsee vain jeepeillä. Tie on täynnä suuria kivenlohkareita ja suurin osa ajasta ajetaankin vuoristossa missä teitä ei ole ollenkaan. Vaikka välillä voi pelottaakin, kivinen taival on vaivan väärti.






Blue Caves


Retken kohokohta oli minulle Blue Caves. Pienestä satamasta läheltä Agios Nikolaosta voi ostaa lipun tutkimaan Blue Cavejä lähemmin. Veneitä kulkee noin 30 minuutin välein ja hinta on noin 8 euroa.
Vene ottaa kyytiinsä noin 12 henkilöä ja kapteeni kuljettaa ihmiset ihastelemaan luolia. Parasta tässä on, että pääsee myös uimaan ja snorklaamaan sinisissä luolissa, sekä näkemään vedenalaisen maailman.
  Kuten luvattua, vesi on sähkönsinistä, ja jos uskaltaudut sukeltamaan, tulet häkeltymään veden syvyydestä, kirkkaudesta, korallien eri väreistä ja pääset myös tekemään tuttavuutta merenelävien kanssa.


 








 Shipwreck

Saaren kuuluisinta nähtävyyttä voi ihailla sekä itse rannalta, että näköalapaikalta. Rannalle tehdään retkiä päivittäin eri matkanjärjestäjien kautta. Lippuja Shipwreckille voi myös ostaa Agios Nikolauksen satamasta, josta laivat lähtevät kuumimpaan turistiaikaan jopa 10-minuutin välein. Laivat viipyvät laivahylkyrannalla noin tunnin, jolloin on aikaa ottaa kuvia sekä uida turkoosissa Joonianmeressä.

Jos rannalla haluaa viettää enemmän aikaa, on mahdollista vuokrata myös oma vene ja viipyä saarella niin kauan kuin haluaa. Koska Shipwreck sijaitsee saaren pohjois-osassa, jossa merenkäynti voi toisinaan olla vaarallistakin, on matkassa oltava aina kapteeni, joka vie myös veneen vuokraajat Shipwreckille.







Jos et ihannoi veneessä tai vedessä oleilua, myös unohtumattoman näyn saat vierailemalla Shipwreckin näköalapaikalla.  Näköalapaikalle kulkee hyvä tie, ja tieviitat ohjeistavat paikalle. Kuumimpaan sesonkiaikaan paikalla saattaa olla kymmeniä busseja, mutta silti tilaa riittää kaikille kuvan ikuistamiseen.

















Kokonaisuudessaan saimme retken aikana nähdä saaren monimuotoista ja kaunista luontoa. Vaikkakin oli elokuu, yllätyin siitä kuinka vehreä saari oli.


Lisää infoa löydät Mytoursin nettisivuilta http://my-tours.gr/


5 kommenttia:

  1. Voi mäkin haluun jeep safarille! Kuvat on aivan mielettömiä, tuntuu ihan epätodelliselta aatella et jossain on oikeesti noin kaunista :) Tykkäsin kauheesti tästä postauksesta, tässä oli musta ehottomasti upeimmat kuvat!

    VastaaPoista
  2. Kiinnitin taas huomiota upeisiin kuviin, ne olisivat voineet olla myös vähän isompia, niin fiilis olisi välittynyt paremmin. Hyviä vinkkejä ja kiva lukea omakohtaisia kokemuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. noi kuvat saa klikkaamalla isoksi :D

      Poista
  3. Kiitos kommenteistanne!
    Tia, Kreikasta ei huonoja kuvia saakaan! :)
    Jenni, olisin itsekin tykännyt isoimmista kuvista, mutta tehtävänanto oli keskikokoiset kuvat. Ja tosissaan kuvat saa isommaksi klikkaamalla, niin niitä pääsee paremmin fiilistelemään. :)

    VastaaPoista
  4. Ensinnäkin, kuvat ovat mahtavia ja niissä on uskottomat värit, näyttävät melkein photoshopatuilta :) . Safarilla näkee luonnon monimuotoisuutta ja teksti kuvaa hyvin safaria. Lähtisin vaikka huomenna!

    VastaaPoista