keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Autolla Baltiaan ja sen ohi

Kurvailimme elokuun alussa Via Baltican valtateillä. Punainen pikku-Peugeot oli ahdettu täyteen kolmen tytön matkatavaroilla. Kahden viikon aikana nähtiin mahtavia, uusia maisemia ja paahduttiin kuumassa autossa. Keräsin nämä seuraavat neljä vinkkiä, jotka roadtrippiä suunnittelevan kannattaa huomioida:
 

Kun signaalit katosivat navigaattorista
  1. Auton varustus kuntoon. Yhtä tärkeää auton fyysisen kunnon kanssa on muistaa ottaa mukaan vakuutukset, navigaattori ja tietysti päivitetyt tiekartat siltä varalta, kun satelliitti ei osukkaan navin kehälle ja tie katkeaa. Terveisin melkein Valko-Venäjälle joutuneena. 
  1. Matkatavarat. Auton koosta ja matkustajamäärästä riippuen kannattaa ensisijaisesti jokaisen ottaa vain ne välttämättömimmät eli mitkä jaksaa kantaa joka kerta uuteen majapaikkaan. Autoihin ei suositella jätettävän mitään, mitä et haluaisi varastettavan. Huhutaan, Baltiassa ja Puolassa olevan monia silmäpareja, jotka katselevat ulkomaalaisten autoja.
    Parhain levähdyspaikka Latvian rannikolla
  2. Ilmastointi. Varsinkin jos matka kohdistuu kesäajalle olisi suotavaa ihan itsensä ja matkatovereiden puolesta, että autossa olisi ilmastointi! Ajomatkatkin  taittuisivat huomattavasti helpommin, jos ei tarvitse pysähtyä joka toiselle huoltoasemalle viilentymään.. 
  1. Seura. Ei heikkohermoisille. Matkasta ei tule mitään, jos matkakumppanit on valittu ”väärin”. Auton kanssa liikkuminen uusilla teillä ja uusissa kaupungeissa vaatii välillä lehmän hermoja. 
    Hintalaatu-suhde Baltiassa sai hymyilemään
     
    Tiet Via Balticalla ovat nykyään loistavassa kunnossa. Mikä sen vapauttavampaa kuin tehdä ystävien kanssa omat aikataulut. Kaikki ne mutkat matkassa oli parhaimpia (alla olevassa kuvassa hyvä esim. "mutkasta").

4 kommenttia:

  1. Tykkään kauheesti sun tavasta kirjottaa, tätä postausta oli ilo lukea! Myös vinkit koin erittäin hyödyllisiksi, painan ne mieleeni jos/kun joskus roadtripille lähden :)

    VastaaPoista
  2. Another aspect of Christian growth was that Christianity and its friendships formed from within the Church lead to its successful growth because those who had become a Christian felt that they were to fulfil the great commission believe

    VastaaPoista
  3. Biblical Jesus, therefore, symbolizes the divine spark potential within each human seeking their eternal Christ Soul. Jesus, the spark, becomes the Eternal Flame, the medium through which Christ-consciousness reflects as our immediate conscious awareness. bible health

    VastaaPoista
  4. Wow what a Great Information about World Day its very nice informative post.
    Mobile Prices Bangladesh

    VastaaPoista