maanantai 14. syyskuuta 2015

Lottovoitolla Itä-Aasiaan?


Meistä jokainen on ainakin kerran elämässään haaveillut saavansa suuren määrän rahaa ilman sen suurempia työpanoksia (oli kyseessä sitten lottovoitto tai serkun kissan omistajan kaiman jättämä yllätysperintö). Tällainen kuvitelma tuo esille suuren kysymyksen: mitä sillä rahalla sitten tekisikään?

Kunhan ensin saadaan maksettua kaikki lainat pois alta, ja hieman ehkä laitettu säästötilillekin, suuntaa moni suomalainen katseensa ulkomaille. Turkki, Espanja, Kreikka… Mutta entä jos unohdettaisiin nämä Etelä-Euroopan lämpimät helmet ja matkan kohteeksi otettaisiinkin hieman erilainen maailmanosa, Itä-Aasia. Tarkemmin sanottuna Kiina, Japani ja Korea.

Nämä kolme eri maata tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia, ehkä yksi niistä herättäisikin sisäisen maailmanmatkaajasi?


Tokio, Japani
Japani on maana äärimmäisten vastakohtien valtakunta, eikä sen pääkaupunki Tokio poikkea tästä lainkaan. Maanantaina voit rauhoittua kauniissa puistoissa ja temppeleissä, tiistaina laulaa karaokea ja tuhlata rahasi pelihalleissa; keskiviikkona voit ihastella upeita katutyylejä Harajukussa ja tyhjentää pankkitilisi Shibuyan upeissa liikkeissä. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin.

3 ikimuistettavaa nähtävyyttä:
1.       Shibuya Crossing
3.       Fuji-vuori


Qingdao, Kiina
Qingdao on useimmille suomalaisille tuntematon kaupunki, vaikka sen alueella asustaakin lähes 9 miljoonaa ihmistä.  Tämä kaunis satamakaupunki sijaitsee itäisessä Kiinassa Keltaisenmeren rannalla ja suomeksi käännettynä nimi tarkoittaa ”Vihreää saarta”. Kaupunkiin on siirtomaa-aikoina rakennettu paljon saksalaistyylisiä taloja, eikä sitä varmastikaan turhaan kutsuta yhdeksi Kiinan kauniimmista ja puhtaimmista kaupungeista.

3 persoonallista nähtävyyttä:
3.      Badaguan


Jeju, Korea
Jejun autonominen maakunta kuuluu Korean Tasavallalle, tuttavallisemmin Etelä-Korealle. Se koostuu useammasta, vihreästä saaresta joita ympäröi sininen meri. Näillä tuliperäisillä saarilla ihmiset ovat viihtyneet jo kivikaudesta asti ja paikallinen kulttuuri (sekä ilmasto) eroaa hieman mantereesta. Jeju-saari on lisätty myös UNCESOn maailmanperintölistalle, kiitos tuliperäisyytensä ja laavatunneleidensa.

3 kaunista nähtävyyttä:
1.       Jeju Folk Village
2.       Hallasan-tulivuori
3.       Cheonjiyeon-vesiputous

2 kommenttia:

  1. Todella kivoja vinkkejä, erityisesti mieleen jäi Tokio jossa olisi kiva päästä käymään :) Oletko itse käynyt kaikissa ym. kohteissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitelmissa olisi (joskus tulevaisuudessa) päästä käymään ainakin Tokiossa ja Qingdaossa, mutta aina näyttää... Ihanaa että kiinnostus heräsi!

      Poista