tiistai 22. syyskuuta 2015

Mauritius

                                                                              


                                       Mauritius


Lähdimme matkaan tammikuun alussa 2013. Suomessa satoi lunta, mutta Mauritiuksella oli trooppiset reilu 30 astetta. Huippu hetkinä 40. Saari sijaitsee n.900km päässä Madagaskarista ja lento sinne kesti lähes 17h yhdellä välilaskulla.
Saaren läpi menee yksi moottoritie, niimpä kentältäkään ei kauaa hotelille kestänyt. 


Saaren asuttamattomalla puolella ”punaisten lippujen ranta” missä ei lähes minään päivän vuodesta suositeltu uimista aaltojen ja virtausten vuoksi.







Heitimme laukut huoneeseen ja loma alkoi. Melkein. Olimme varanneet hotelli huoneen parvekkeella ylimmästä (toisesta) kerroksesta. Uudenvuoden vuoksi hotelli oli kuitenkin ihan täysi, niimpä saimme takakujaikkunnalisen luukun, jossa oli kahden hengen vuode ja lattia tilaa juuri ja juuri yhdelle patjalle.

Seuraavana aamuna kuitenkin aurinko jo paistoi ja pääsimme tilavampaan huoneeseen. Hotelli tarjosi erittäin runsasta ja tuoretta all you can eat tarjoilua, aamulla, välipalaksi lettuja halutuilla täytteillä, lounasta , päivällistä ja illallista. Illallisella oli pukukoodi, mutta kyllä pari kertaa siellä shortseissakin väkeä näki.



Ruoka oli todella hyvää ja valikoima laaja. Vanhempani tutustuivat hotellin johtajaan ja hän kävi hakemassa pihan palmusta meille kookoksen. Maku ei ollut mitenkään herkullinen, muttei sitä voinut juomattakaan jättää
All inclusive oli todella loistava palvelu, sillä Mauritiuksen ravintola maailma on todella suppea, vaikka olimmekin "pääkaupungissa". Hotellin viereisestä kylästä löysimme pitkän etsinnän jälkeen yhden ravintolan. Ruoka ei ollut kummoista, perus pizzeria. Kauppojakin oli harvakseen, parhaiten jos halusi hotelliin vaihtelua tai paikallista sai valinnanvaraa torilta, joka pidettiin joka maanantai.




Nähtävää maasta löytyivät saaret, korallit ja kalat, sekä budha patsaat ja temppelit. Myös hallitsijan valtavia tauluja oli ympäri maata. Mauritiuksen kasvitieteellinen puutarha oli myös todella hienoa nähtävää, valtavia kasveja ja lintuja. Satuimme sinne juuri sateisena päivänä, niin että tuntui ihan kuin olisi sademetsässä. Mauritiuksella on myös jonkin verran norsuja, muttei ilmeisesti villeinä eläviä. Paikalliset myivät myös kaikkea mahdollista dodo kuvalla viimeisteltyä rättiä ja krääsää. Dodo oli vain mauritiuksella elänyt lintu, joka ei kyennyt lentämään, eikä oikein puollustautumaankaan. Se kuoli sukupuuttoon, kun ensimmäiset ihmiset purjehtivat paikalle.

Myös moni muu on mauritiuksella uhan alaista. Oli surullista katsoa kuinka turistit runnoivat korallien läpi ja repivät omat matkamuistonsa. Vielä siis kaupassa myytyjen riekaleiden ja koristeiden lisäksi. Monissa paikoissa näki kuollutta korallia ja rippeitä , joissai pari surkean näköistä kalaa kierteli. Siksi en tiedä olisiko sinne enää tänä vuonna tai myöhemminkään järkevää mennä, jos korallien kohtely on jatkunut samaan tahtiin.
Hotellimme edustalla korallit oli yritetty kellukkeella rajata pois uinti alueelta, mutta snorklaajat , polkemalla etenevät veneet ja kajakit ynnä muut rantaan tulleet veneet kumminkin ajoivat suoraan niiden yli.
Kuitenkin Mauritius oli todella lämmin, niin ilmaston kuin ihmisten vastaanotonkin puolesta. 

”seven colored earth”  pieni alue missä on seitsemää eri väriä hiekkaa.

Hinta taso on paljon suomea halvempi ja luoto on vehreää. Välillä tuli todella kaatamalla vettä, mutta kuurot kestivät vain muutamia minuutteja. Hotelli oli siisti ja hieno, aivan rannan edessä oma allas, tenniskenttä, ravintola, bool bar, kauppa ja uintiväline vuokraamo.
Suosittelen ehdottomasti, uinnista, kajakeista, snorklaamisesta, lämmöstä sekä rentoutumisesta kiinnostuneille.


kasvitieeteellisestä puutarhasta

5 kommenttia:

  1. Rehellinen teksti, mikä on hyvä. Toisaalta tämän perusteella tuskin moni haluaa matkustaa sinne, tuli ihan paha mieli korallien puolesta :(

    VastaaPoista
  2. Tosi huoleton teksti ettekä varmaan lomalla piitanneet näistä kommelluksista. :) hieno paikka ja rennon oloinen tunnelma.

    VastaaPoista
  3. joo halusin kiinnittää justiinsa siihen huomiota sillä onhan se tärkeä asia. Mutta ehdottomasti tosi kiva paikka kaikel tapaa:)

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoinen näkökulma hieman erikoisempaan turistikohteeseen. Tekstisi tarjoaa valaisevan kuvan siitä mitä siellä on all-inclusive hotellien lisäksi. Vaikka korallien kohtelu onkin siellä hieman kovalla otteella, niin itse haluaisin tämän perusteella kyllä vierailla siellä. Erona kuitenkin se, että yrittäisin antaa panokseni paikallisen luonnon monimuotoisuuden suojelemiseen.

    VastaaPoista
  5. Kiinnostavan kuuloinen kohde, ja erittäin kauniita kuvia! :)

    VastaaPoista